Lidia Jazgar

Jeden z najbardziej znanych Głosów krakowskich.

Współzałożycielka, menedżer i wokalistka zespołu Galicja, z którym w tym roku obchodzi Jubileusz 25-lecia działalności artystycznej! Wspólnie z Galicją jest laureatką słynnego Studenckiego Festiwalu Piosenki w Krakowie i jedynej w historii tego Festiwalu Nagrody Specjalnej, przyznanej przez Piotra Skrzyneckiego i jego legendarną Piwnicę Pod Baranami, z którą w latach 90-tych zespół był związany.
Dyplomowany choreograf, prezenter telewizyjny i radiowy. Obecnie prowadzi na antenie Radia Kraków autorski program „Coś dla Ducha”. Scenarzysta, reżyser, producent. Jako właścicielka Agencji Artystyczno-Promocyjnej ART BLUE organizuje imprezy artystyczne i artystyczno-promocyjne. Od wielu lat realizuje autorskie, niekonwencjonalne projekty kulturalne.
Z Fundacją Pro Musica Bona związana od początku jej istnienia. Prowadziła Koncert Inauguracyjny ale i koncerty okolicznościowe: Noworoczne, Karnawałowe, Jesienny a ostatnio organizowany wspólnie z Lions Club Stare Miasto Kraków „Kolędowanie Pokoleń”. Zawsze profesjonalna, czarująca ciepłą barwą swojego głosu – Dobry Anioł naszej Fundacji!