Warning: A non-numeric value encountered in /htdocs/fundacjapromusicabona.pl/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/imic-theme-functions.php on line 258

Warning: A non-numeric value encountered in /htdocs/fundacjapromusicabona.pl/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/imic-theme-functions.php on line 259

Warning: A non-numeric value encountered in /htdocs/fundacjapromusicabona.pl/wp-content/themes/AdoreChurch/imic-framework/imic-theme-functions.php on line 269

Marcin Kuźniar

Urodził się w 1992r. Naukę gry na gitarze rozpoczął w wieku 7-miu lat pod kierunkiem prof. A. Makowskiego. Ukończył z wyróżnieniem klasę gitary prof. W. Lernera w Państwowej Szkole Muzycznej II stopnia im. W. Żeleńskiego w Krakowie

Obecnie studiuje w Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego w Katowicach w klasie gitary prof. Aliny Gruszki oraz Marcina Dylli. Jest laureatem ponad dwudziestu polskich i międzynarodowych konkursów gitarowych, m. in. w Żorach, Warszawie Rzeszowie, Jarosławiu, Olsztynie, Sanoku, Jeleniej Górze, Kielcach oraz w Niemczech, Austrii, Serbii i Włoszech. Swoją grę wciąż doskonali pod okiem mistrzów gry na gitarze podczas prowadzonych przez nich kursów mistrzowskich. Z powodzeniem koncertuje w kraju i za granicą. Grał m. in. dwukrotnie w ramach International Guitar Art Laureati Festival w Serbii, w koncercie inauguracyjnym Guitar Festival Forum Gitarre w Wiedniu, w Oberste Stadtkirsche Iserlohn (Niemcy), w Filharmonii Krakowskiej, Olsztyńskiej i Podkarpackiej, w ramach Polskiej Akademii Gitary 2011, w Kopalni Soli w Wieliczce, w Koncertach Krajowego Funduszu na rzecz Dzieci w Łazienkach Królewskich oraz na Zamku Królewskim w Warszawie, w Sali Senatorskiej na Wawelu w Krakowie, Występował jako solista z Orkiestrą Filharmonii Podkarpackiej pod dyrekcją Juana Carlosa Acosty oraz Krakowską Orkiestrą Kameralną pod dyrekcją prof. Stanisława Krawczyńskiego. Za osiągnięcia muzyczne został stypendystą Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego „Młoda Polska 2010”, Krajowego Funduszu na Rzecz Dzieci, Małopolskiej Fundacji Stypendialnej „Sapere Auso” oraz Fundacji Pro Musica Bona.