Muzyczna dorosłość!

Wraz ze Stowarzyszeniem Polskich Muzyków Kameralistów, Państwową Szkołą Muzyczną II st. im. Władysława Żeleńskiego w Krakowie i Fundacją Banku Zachodniego WBK mamy przyjemność zaprosić na warsztaty z zakresu przygotowania projektów koncertowych.

Nagroda Ars Quaerendi

Z przyjemnością i dumą pragniemy poinformować o kolejnym sukcesie naszej podopiecznej! Honorowa stypendystka Fundacji, fenomenalna młoda flecistka Natalia Jarząbek, wraz ze swoją mentorką Panią Profesor Barbarą Świątek-Żelazną, zostały laureatkami prestiżowej Nagrody Województwa Małopolskiego Ars Quaerendi w kategoriach: Uczeń – Natalia i Mistrz – Pani Profesor. Warto podkreślić, że obie Panie

Festiwal Żeleńskiego

Festiwal Żeleńskiego 22 października w Sali Widowiskowej Urzędu Gminy Kłaj odbył się pierwszy z dwóch koncertów, współtworzących Festiwal im. Władysława Żeleńskiego w 180. rocznicę urodzin Kompozytora. W rolach głównych wystąpili nasi stypendyści i sympatycy Fundacji: Michał Pazgan, Agnieszka Kopeć, Magdalena Sowa, Zofia Satała, Jakub Staszel, Marta Mołodyńska-Wheeler, Michał Balas, Jakub

NASI PODOPIECZNI DLA CHIRURGÓW

Nasi Podopieczni uświetnili 68 Kongres Towarzystwa Chirurgów Polskich Bardzo miłym akcentem zakończył się występ naszych Podopiecznych. Fundator prof. dr hab. Stefan Wojtas otrzymał podziękowania od prof. dr hab. n. med Piotra Richtera, Przewodniczącego Komitetu Organizacyjnego 68 Kongresu TChP za pomoc w organizacji uroczystego otwarcia tegoż Kongresu. Dziękujemy

Zapraszamy pianistów

Wszystkich pianistów, uczniów, studentów I nauczycieli zapraszamy do udziału w projekcie: GRADUS AD PARNASSUM AKADEMIA MISTRZOWSKIEJ PIANISTYKI Wydarzenie jest rodzajem konferencji o wyraźnym zorientowaniu praktycznym. Łączy w sobie wątki tradycyjnej edukacji pianistycznej, edukacji początkowej, kameralistyki fortepianowej, improwizacji, czytania a’vista, a także przygotowania pianistów do funkcjonowania w profesjonalnym życiu artystycznym. Projekt jest kontynuacją cyklu Gradus ad

Gratulujemy Krzysztofowi

Z dumą informujemy, że nasz podopieczny, student w klasie fortepianu Prof. Stefana Wojtasa – KRZYSZTOF KSIĄŻEK – zwyciężył w IV Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym Halina Czerny-Stefańska In Memoriam (wrzesień 2017). Serdecznie gratulujemy!

XII Dni Muzyki Feliksa Mendelssohna

Wróćmy wspomnieniami do wyjątkowych występów naszych Stypendystów podczas słynnego Krakowskiego Festiwalu organizowanego przez Centrum Kultury Żydowskiej.  Magiczny krakowski Kazimierz maj 2017 roku aby obejrzeć więcej filmów z naszymi stypendystami zapraszamy na nasz kanał Youtube wpisując Fundacja Promusicabona