Martyna Walusiak-Cybulska

Utalentowana młoda pianistka zdobywająca laury na konkursach jako solistka i kameralistka wraz z MARTANI Piano Duo.

Martyna Walusiak-Cybulska urodziła się 2005. Naukę gry na fortepianie rozpoczęła w wieku 4 latu u pani Danuty Myrlak-Schmidt. Szkolę Muzyczną I stopnia nr 1 im. St. Wiechowicza w Krakowie ukończyłą w klasie fortepianu Olgi Łazarskiej u której kontynuuje naukę w Państwowej Szkole Muzycznej Il stopnia im. Wł. Żeleńskiego w Krakowie. Jest stypendystką Fundacji Pro Musica Bona, a także została objęta opieką artystyczną przez Agencję Koncertową przy Fundacji Pianistyki Polskiej.

Martyna jest laureatką wielu konkursów międzynarodowych i ogólnopolskich w tym:

• II Nagrody na XXIII Ogólnopolskim Turnieju Pianistycznym im. H. Czerny Stefańskiej w Żaganiu (2018)
  • Wyróżnienia na X Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym Uczniów Szkół Muzycznych I stopnia EPTA (Kraków 2021)
  • III Nagrody na Ogólnopolskim Konkursie Pianistycznym Młodych Talentów im. A. Harasiewicza "Harasiewicz Piano Competition” w Rzeszowie - Fundacja Pianistyki Polskiej (2021)
  • I Nagroda na IV Ogólnopolskim Internetowym Konkursie Pianistycznym w Leżajsku (2022)

Od 2021 roku tworzy duet fortepianowy z Anną Urzędowską MARTANI Piano Duo prowadzony pod kierunkiem dr Anny Boczar z którym zdobyła:

• II Nagrodę na VII Ogólnopolskim Konkursie Duetów Fortepianowych Grajmy Razem Zamościu (2022)
  • III Nagrodę na I Międzynarodowym Konkursie Duetów Fortepianowych "Duettissimo” (Kraków 2022)
  • Nagrodę Specjalną Dyrektora Konkursu za Najlepsze Wykonanie Utworu "Danse Macabre” C. Saint-Saënsa
  • I Nagrodę na Il Międzynarodowym Konkursie Muzyki Kameralnej KraCamera (Kraków 2022)
  • II Nagrodę na Ogólnopolskim Konkursie Duetów Fortepianowych CEA dla Uczniów Szkół Muzycznych Il stopnia (Warszawa 2023)
  • II Nagrodę na 32 Roma International Piano Competition w kategorii Duet na 4 ręce (2023)